ORCA - Materiale de finisaj pentru casa ta
Orca - Materiale de finisaj pentru casa ta Despre Orca Produsele Orca Showroom Orca Distributie Referintele Orca Contacteaza Orca
finisaje interioare si exterioare
produse pentru zidarie interioara
produse pentru zidarie exterioara
produse colorate pentru zidarie
vopsele pentru lemn si metal
lacuri pentru lemn
grunduri pentru diverse suporturi
produse auxiliare
sisteme de termoizolatii
adezivi pentru constructii
profile metalice
unelte pentru vopsit
unelte pentru pregatirea suprafetelor
etansanti profesionali
spuma poliuretanica
adevizi profesionali
Etansanti profesionali >> Compakt - Etansant cauciuc

Avantaje
- adeziune foarte buna
- intarire rapida
- fara miros, vopsibil

Utilizare
- etansarea fisurilor din ziduri, balustrade si pervaze
- etansarea si umplerea rosturilor din tencuiala, beton, caramida
sau lemn
- imbinari in tehnologia placilor de gips-carton
- remedii minore ale tencuielii inaintea vopsirii
- etansarea ramelor la ferestre si usi

Ambalaj / Culori
- cartus 280 ml
- alb

COMPAKT acril este un etansant pe baza de rasini acrilice destinat utilizarii in interiorul si exteriorul incaperilor cu o foarte buna adeziune la suprafete poroase ca: zidarie, beton, tencuiala, lemn, gips, sticla, metal etc. Se intareste rapid, este rezistent la umezeala, temperaturi ridicate sau joase, intemperii. Este usor de prelucrat, inodor si pretabil la vopsire

Instructiuni de aplicare
Suprafata pe care se aplica trebuie sa fie curata, fara praf, rugina, grasimi si impuritati. Inainte de aplicarea etansantului, degresati suprafata cu acetona, isopropanol, etanol sau detergent (in cazul plasticului). Pentru a imbunatati capacitatea de adeziune, umeziti putin suprafetele inainte de aplicare.

Acest etansant nu necesita folosirea de amorse. In cazul suprafetelor deosebite, folosirea amorsei este indicata pentru a creste adeziunea etansantului. De exemplu, pentru cresterea adeziunii la suprafetele absorbante este recomandat folosirea de amorsa in solutie apoasa cu ratia de 2:1.

Fisura in care se aplica trebui sa fie in concordanta cu capacitatea de miscare a etansantului. In general, latimea fisurii trebuie sa fie de minim 6mm. Pentru fisuri cu latimea intre 612mm, adancimea recomandata este de 6mm. Pentru fisuri mai largi de 12mm, o adancime cu proportia de 2:1 trebuie utilizata. Dimensiunea minima a fisurii este de 6x6mm iar cea maxima de 25x20mm (latime x adancime). In cazul fisurilor mai adanci de 12mm, trebuie umplute de exemplu cu bare de polietilena. In concordanta cu acestea, grosimea minima a stratului de etansant trebuie sa fie de 6mm. Elementele de umplere pot fi aplicate acolo unde este posibila aplicarea unei presiuni din spate, pentru inlaturarea adeziunii in trei parti a etansantului care ar limita capacitatea de miscare.

Se taie capatul tubului, se infileteaza varful taiat oblic (la dimensiunea fisurii) si se aplica etansantul cu un pistol manual sau pneumatic. Suprafetele adiacente trebuie protejate cu banda de mascare, care se va inlatura inainte de intarirea etansantului. Se prelucreaza cu ajutorul unei spatule rotunde/ascutite inmuiata intr-o solutie de apa cu sapun sau detergent. Trebuie protejat impotriva apei cel putin 6 ore dupa aplicare iar daca este aplicat la exterior, trebuie acoperit prin vopsire. Etansantul neuscat se curata de pe maini si de pe scule cu apa. Etansantul uscat se curata de pe maini cu apa si sapun iar de pe scule cu un solvent slab organic.

Ambalare si depozitare
COMPAKT acril este disponibil in cartus de plastic de 280ml. Termenul de garantie este de 24 luni de la data fabricatiei, depozitat la temperaturi mai mici de 25C, in conditii uscate. Data valabilitatii este inscriptionata pe tub.

Atentie
Produsul neintarit poate irita ochii, sistemul respirator si pielea. In caz de contact cu ochii, clatiti imediat cu multa apa si consultati medicul. Feriti-l de copii. Cititi si Fisa Tehnica de Siguranta.

Restrictii
- Nu utilizati etansantul pe suprafete bituminoase, bazate
pe cauciuc natural, cloroprene sau pe materiale de constructii
care scapa ulei si solventi;
- Nu utilizati etansantul pe suprafete de metal sensibile, cum
este cuprul;
- Etansarile realizate cu acest etansant nu trebuie sa fie tinute
sub apa, deoarece pot interveni schimbari tehnice care vor afecta
proprietatile produsului;
- Este recomandata efectuarea de teste inainte de folosirea
vopselelor bazate pe solventi;
- Produsul nu este indicat pentru contactul cu alimentele sau
pentru aplicatii medicale. Produsul nu a fost testat pentru aplicatii
medicale sau farmaceutice.

acasa   |    despre   |    produse   |    showroom   |  ¦ distributie   |    referinte   |    contact
© Copyright 2004 - 2010 Orca S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
Web site realizat de VoxNet Media Group