ORCA - Materiale de finisaj pentru casa ta
Orca - Materiale de finisaj pentru casa ta Despre Orca Produsele Orca Showroom Orca Distributie Referintele Orca Contacteaza Orca
finisaje interioare si exterioare
produse pentru zidarie interioara
produse pentru zidarie exterioara
produse colorate pentru zidarie
vopsele pentru lemn si metal
lacuri pentru lemn
grunduri pentru diverse suporturi
produse auxiliare
sisteme de termoizolatii
adezivi pentru constructii
profile metalice
unelte pentru vopsit
unelte pentru pregatirea suprafetelor
etansanti profesionali
spuma poliuretanica
adevizi profesionali
Etansanti profesionali >> Compakt - Etansant cauciuc

Avantaje
- vopsibil
- aderenta excelenta
- etansare durabila

Utilizare
- formarea imbinarilor durabile si dilatabile din pereti, acoperisuri
sticla etc. cat si in aplicatii sanitare
- imbinarea diverselor elemente la lemn, sticla, beton, metal
si suprafete de plastic
- formarea imbinarilor si etansarea barcilor si in toate aplicatiile
care necesita rezistenta permanenta la apa

Ambalaj / Culori
- cartus 310ml
- negru

COMPAKT etansant cauciuc este un etansant universal pentru aplicatii versatile, care formeaza un strat elastic, durabil si rezistent la imbatranire. Un avantaj exceptional al acestui sigilant este excelenta sa aderenta la numeroase suprafete, atat poroase cat si netede, cum ar fi: betonul, tencuiala, foile de metal sau diferite tipuri de plastic. Proprietatea acestui produs de aplicare pe suprafete umede netede il recomanda pentru acoperisuri si reparatiile barcilor si il diferentiaza de alte tipuri de etansanti. In plus fata de alti sigilanti cum sunt siliconul si acrilul, etansantul pentru cauciuc poate fi aplicat pe suprafete bituminoase. Nu necesita amorsa. Poate fi vopsit dupa uscare.

Culoare si consistenta: pasta
Compozitie: cauciuc sintetic in solventi organici
Greutate specifica: 0,94g/cmp
Coeficient @ la 100% alungire: 0.5MPa
Duritate Shore A: 255
Temperatura de aplicare: de la +5 la +40 grande C
Durata de uscare: pana la 2mm/24h
Formare pelicula: 15-20 minute

Pregatirea suprafetelor
Suprafetele de contact trebuie sa fie curate si uscate, fara praf, rugina, resturi de etansant vechi sau de vopsea, grasime si ulei. Materialele poroase trebuie sa fie uscate. Degresati suprafetele cu acetona sau alcool etilic (sticla, emailul, metalele) sau detergent (plastic).

Proiectarea imbinarilor
Grosimea imbinarilor trebuie aleasa astfel incat sa se potriveasca elasticitatii etansantului. Grosimea minima a imbinarii trebuie sa fie egala cu 6mm. Pentru imbinari largi de 6-12mm adancimea recomandata a fisurii este de 6mm. Pentru imbinari mai largi de 12mm trebuie utilizat raportul de 2:1 intre latime si adancime pentru rezistenta maxima. In cazul fisurilor mai adanci sau in situatii unde este necesar, pot fi utilizate filete pentru imbinari elastice (de ex. o bara de umplere din polietilena). In plus fata de acestea dimensiunile minime ale imbinarilor trebuie sa fie 6X6mm si maximum trebuie sa fie egal cu 25X20mm (latime X adancime). Filetele pentru imbinarea elastica trebuie adaugate acolo unde este posibila contrapresiunea sau pentru a evita aderenta pe trei laturi a etansantului, fapt ce limiteaza capacitatea de miscare.

Aplicare
Taiati capatul cartusului de etansant. Taiati apoi oblic varful aplicatorului potrivit grosimii dorite si insurubati-l la cartus. Utilizati pistolul special pentru aplicarea cauciucului. Protejati zonele adiacente fisurii prin utilizarea unei benzi izolatoare. Nivelati imbinarea de silicon cu degetul, cu o carpa sau cu o spatula neteda inmuiata in solutie cu sapun pentru a reduce aderenta. Excesul de silicon neintarit de pe maini, unelte si alte suprafete contaminate poate fi inlaturat, inainte de intarire, cu ajutorul unui prosop de hartie. Inainte de vopsire este necesara realizarea unui test preliminar, in special in cazul vopselelor care contin solventi.

Ambalare si depozitare
Produsul este ambalat in cartuse cu volum de 310ml. Depozitati produsul maxim 24 luni intr-un loc uscat (a nu depasi 60C) in ambalajul original si sigilat. Produsul este rezistent la inghet.

Atentie
Produsul este inflamabil. Tineti-l departe de sursele inflamabile. Produsul contine substante care irita ochii si pielea. Nu inhalati vaporii. In caz de contact direct, clatiti cu apa din abundenta ochii si spalati pielea cu apa si sapun. Tineti produsul departe de copii. Cititi si Fisa Tehnica de Siguranta.

Restrictii
- Inainte de vopsire este necesara realizarea unui test preliminar
in special in cazul vopselelor care contin solventi.
- Produsul nu este indicat pentru contactul cu alimentele sau
pentru aplicatii medicale. Produsul nu a fost testat pentru aplicatii
medicale sau farmaceutice.

acasa   |    despre   |    produse   |    showroom   |  ¦ distributie   |    referinte   |    contact
© Copyright 2004 - 2010 Orca S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
Web site realizat de VoxNet Media Group